Šperky si vybírejte podle věku i barvy vlasů

Pokud jste mladá, po výrazných barvách drahokamů nesahejte.

Trendy se nemění jen v módě, ale i ve špercích. Každou sezónu se mění barvy a tvary kamenů a barvy zlata. V současnosti se diamantové šperky dělají z bílého zlata, ale můžeme říci, že se používá například i hliník. Ale opravdové trendy jsou například šperky z betonu, z pneumatik aut, z plastu. Do všech těchto materiálů byly zasazeny diamanty. Ve velké míře je využívání trendů v tvorbě designéra věc jeho chuti experimentovat.

Co se věku nositelek šperků týče, mladší ženy by neměly upřednostňovat kameny sytých barev jako modrá, červená či zelená. Spíš bychom doporučili kameny s jemnými pastelovými odstíny, které jsou nyní moderní. Nádech růžové či bleděmodré. Samozřejmě jsou vhodné i perly všech odstínů. Od černé perly přes lehce žluté odstíny až po bílé perly.

Podobně jako věk by nositelky šperků měly při výběru kamenů zohlednit i barvu svých vlasů. Je lepší, když šperk působí kontrastně právě k barvě vlasů. Pro tmavovlásky bychom doporučili kameny světlých odstínů, blondýnky se nemusí vyhýbat opravdu intenzivní barvě drahokamů.