S doplňky a šperky opatrně

K nejstarším doplňkům, které máme velmi v oblibě, patří šperky. Zlato, stříbro, bižuterie, perly či diamanty. Tím vším se rády v létě zdobíme! Šperky nemusíme nosit jen na slavnostní příležitosti, šperky se již běžně zkrášlujeme pro běžný den. Je však důležité, jaký je a kde ho nosíme.

Jaký si vybrat? Záleží na vkusu každé z vás. K zvýraznění celkového image stačí vybrat jednoduchý, nenápadný šperk, který může být z přírodního materiálu, světlých barev či odstínů. Pokud se nespokojíte s bižuterií a potrpíte si na dražší šperky, můžete využít například zlato (bílé, žluté, růžové), které může být zdobené perlami, drahými kameny a diamanty. Jsou kvalitně zpracované a investice do nich se rozhodně vyplatí.

Romantické dámy mají rády šperky, které zvýrazní jejich ženskost. Tyto ženy používají bižuterii zdobenou kamínky nebo ornamenty. Ženy, které na sebe rady strhávají pozornost nosí výrazné náhrdelníky či náramky, čím výraznější šperk tím lépe!

Obchody nám nabízejí celou škálu šperků. Prstýnky, řetízky, náramky, náušnice, brože. Vybírejte si podle vašeho stylu. Popusťte uzdu fantazii a šperky rozhodně kombinujte! Jen nesmíte zapomenout, že například elegantní šperk se nehodí ke sportovnímu stylu a podobně.

Jeden z nejoblíbenějších šperků jsou náušnice, které vám výrazně ovlivní tvar obličeje. Vyberte si takové, které zohledňují váš styl, rysy, tvar a linie obličeje.

Při výběru prstýnku dbejte na velikost ruky a prstů a délku prstů. Prsten může totiž krátké prsty opticky zkrátit, což u dlouhých prstů nepřekáží. Proto si majitelky kratších prstů vybírejte spíše prsteny jemnější, tenčí a méně nápadné.

Tip: Krátké prsty opticky prodlouží podlouhlé tvary kamenů! Nenoste příliš mnoho prstenů. Všechny šperky by měly být ze stejného kovu, jinak se váš záměr být sexy mine účinkem.

Šperků se rozhodně nebojte, měly by být součástí každé z nás a našeho šatníku. Stačí přijít na to, jak je nosit a zkombinovat. Do obchodu vyražte klidně s kamarádkou, která vám ochotně poradí. Mezi další doplňky, které nesmíme vynechat, patří také pásky či brýle!

Vlastní výroba

Po návratu z dovolené u moře se vybalují kromě suvenýrů i mušličky, které jsme nasbírali na pláži. Sbírání nás bavilo, nacházet stále nové a nové tvary a barvy je úžasné. Ale teď je před námi otázka, co s mušličkami dál.

Zkuste si vyrobit originální šperky!

Třeba i dřevěné. Dřevěné korálky se prodávají v papírnictvích, hračkářstvích a samozřejmě ve specializovaných obchodech. Prodávají tam dřevěné hračky a také spoustu korálků (nejen dřevěných). Dalším zdrojem pokladů mohou být trhy lidových uměleckých řemesel, jaké se v tomto období konají v menších městech. Při výběru korálků myslete na to, aby se Vámi vybrané tvary a barvy spolu "nepobili".