Náramky, aneb ozdoby rukou jsou hit...

Žádným jiným doplňkem netrefíte v následujících týdnech do černého právě tak jako s náramky.

Ozdoby rukou, jejichž počet kusů může sahat až po lokty, postavili světoví designéři na piedestal aktuálních trendů. Náramky v různých tvarech a vypracování do jarních kolekcí nasadili designérská jména jako Alessandro Dell'Acqua, Malo, Christian Lacroix či Louis Vuitton.

Jaké náramky si vybrat při nejbližším nákupu v obchodě s doplňky či v klenotnictví? Nosí se opravdu rozmanité modely a kousky odrážející inspiraci různými kulturami. Africkou exotiku připomínají náramky s třásněmi a kovovými ostny nebo kousky ze dřeva nebo jeho imitace.

Masivní náramky se vyrábějí v geometrických tvarech - ať už jde o tradiční kruh, ale například i tvar čtverce nebo nepravidelného čtyřúhelníku. V aktuálních kolekcích samozřejmě nechybí náramky z kovu a kožené kousky s kovovým detailem nebo zapínáním. Prim hraje plast a syntetická pryskyřice ve výrazných barevných provedeních.

Nic nezkazíte ani v případě, pokud si zavzpomínáme na 80-tá léta a vyzbrojíte se náramkem v duchu nezbednice Madonny. Luxusnější verzi náramku tvoří šperk ze šňůr perel spojených například kusem polodrahokamu či jantarem.

Náš tip: Výrazný náramek vynikne v případě minimalistického oděvu. Pokud si obléknete obyčejný černý rolák se sukní zdobenou drobnými detaily, náramková móda bude pro vás to pravé. Náramky můžete vyzkoušet i k večerním šatům nebo koktejlkám. Dejte však pozor, aby se náramky "netloukly" s dalšími šperky, kterými se chcete přizdobit. Náhrdelník nebo náušnice klidně odložte.