Náhrdelníky pro každý výstřih

Ne každý řetízek je univerzální a ne vždy se náš milovaný přívěsek hodí do každého topu, který na sebe v rychlosti ráno hodíme. I při výběru šperků, a především těch, co nám obepínají krk, existují jistá pravidla, aby vynikly co nejlépe. Osvojte si je i vy.

Lodičkový výstřih s delším řetízkem a výrazným přívěskem nemusí vypadat nejlépe. Stejný přívěsek s jiným tričkem však dokáže účinkovat zcela jinak a bude působit mnohem harmoničtěji. Každý typ trička, halenky a topu vyžaduje jiný typ náhrdelníku.

Tady je základní rozdělení:

Výstřih ve tvaru písmene "V"
Aby vynikl váš pěkný dlouhý krk, prodlužte jej opticky pomocí dlouhého řetízku s přívěskem. Jakýkoli náhrdelník, který bude kopírovat linii výstřihu, bude zaručeně vypadat dobře. Soustřeďte se na řetízky s výrazným přívěskem nebo šňůru drobných perliček v jedné či dvou dlouhých vrstvách, které budou končit kousek nad špicí výstřihu.

Kulatý výstřih
Topy s kulatým výstřihem nabízejí snad nejvíce variací šperků. Můžete si klidně dopřát výraznější šperky, krátké řetízky, obtažené obojky, ale i běžné korálky a náhrdelníky s kameny. Sexy vypadá i nenápadný zirkon v jamce mezi klíčními kostmi!

Zarovnané
Tričko, jehož horní lem je zarovnán u krku či klíčních kostí, vypadá nejefektnější s krátkým úzkým náhrdelníkem. Obojky, kratší řetízky s přívěskem jsou to pravé.

Šaty s korzetem
Pokud odhalujete hodně pokožky dekoltu v korzetu, měli byste si dopřát výrazný šperk. Můžete vsadit na asymetrii, korále nebo několikavrstvý štrasový náhrdelník, který odráží světlo. Výborně k tomuto typu vypadají i starožitné náhrdelníky. Dbát je třeba na to, aby spadala největší část náhrdelníku do středu dekoltu.

Čtvercový výstřih
Máte na sobě top s krátkým čtvercovým výstřihem? Přizpůsobte mu i řetízek. V závislosti na velikosti výstřihu je vhodný v klasické délce, můžete ho ozdobit i vícenásobným přívěskem. Pomohou i kulaté náhrdelníky, které zjemní linii výstřihu.