Jaké náušnice sluší vaší tváři?

Ozdůbky mohou vaší kráse pomoci, ale při špatném výběru mohou i uškodit.

Hranatá tvář

Hranaté tváři lichotí náušnice, které zjemní její ostré, geometrické kontury. Vhodné jsou náušnice ve tvaru prodloužené slzy či jiných oválných tvarů. Visací náušnice ji opticky prodlouží, udělají ji jemnější. U hranaté tváře můžete nosit i malé náušnice kulatých tvarů. Vyhýbejte se geometrickým tvarům, ať už čtvercům, obdélníkům nebo trojúhelníkům.

Oválná tvář

Oválné tváři můžete přiřadit velké množství tvarů náušnic. Ať už sáhnete po spirálkách, oválech, slzách, neuděláte chybu. Můžete si dovolit i visací náušnice geometrických či oválných tvarů. Oválné tváři sluší i jemné drahokamové náušnice. U menší tváře by však neměly být náušnice větších rozměrů. Pokud si nechcete svou tvář ještě opticky prodloužit, vyhněte se výrazným visacím náušnicím oválných tvarů.

Trojúhelníková tvář

Dámy s trojúhelníkovou tváří také mohou vybírat z množství tvarů, od oválných přes kruhové až po spirálky. Velmi dobrou volbou jsou visící oválné náušnice, které zvýrazní pěkné linie trojúhelníkové tváře.

Kulatá tvář

Kulaté tváři lahodí náušnice, které opticky obličej prodlouží. Patří k nim náušnice oválných i obdélníkových tvarů. Ženy s takovým typem obličeje by se měly vyhýbat malým náušnicím ve tvaru kruhu a také velkým, mohutným kruhům.