Jak nosit šperky a nevypadat "levně"?

K dokonalému outfitu patří i ty správné doplňky a šperky. Jejich výběr je sice jen na vás a tloušťce vaší peněženky, přesto je třeba vybírat podle určitých pravidel, abyste se neminuli účinkem. Chcete přece vypadat svůdně, a nikoli "levně".

Přiznejme si na rovinu, zdobíme se rády, a pokud dobře vypadáme, máme ze sebe vynikající pocit. Každé z nás sluší něco jiného, a proto je velmi důležité vytvořit si svůj unikátní styl, který vyzdvihne přednosti a zakryje drobné nedostatky. To lze velmi dobře dosáhnout i různými ozdůbkami a klenoty.

Co je in?
I šperky podléhají módním vlnám. Nejaktuálnějším trendem těchto dnů jsou mohutné a masivní šperky, a je jedno, jestli ze šperkovnice vytáhnete korálky, náhrdelníky, prsteny, náušnice nebo náramky. Při slaďování nezapomeňte také na hodinky a spony na opasku.

Kromě mohutnosti je hitem i štras, nadčasové jsou zlaté a stříbrné šperky. Již po několik sezón se nosí hlavně naturální motivy, různé stylizované tvary a také mystické motivy. Této zimě však kralují zvířecí motivy, především motýli, hadi, či leopard.

Jde zima, teple se oblečte
Jednou z tradičních dilemat je nošení šperků na mohutném zimním oblečení. Rolák zakrývající dámský krk nedává dostatek prostoru pro jemné a nenápadné ozdoby. Noste proto náhrdelníky, které budou ladit s tímto vrchním oblečením a klidně si dejte velký náhrdelník přes rolák, či svetr. Pokud je však šperk nápadný, mělo by oblečení tvořit jen jeho kulisu, a platí to i naopak. Při výrazných aplikacích na oblečení není třeba poutat pozornost i extravagantním šperkem. Vypadali byste jako vánoční stromeček.

Dámy kráčející s posledními trendy by neměly vycházet do společnosti bez brože. Ta je momentálně absolutní jedničkou a lze ji nosit na všem od kabátu po halenky. Sáhnout můžete po jakékoliv broži, pokud jí přizpůsobíte svůj celkový vzhled.

Pokud jste si na silvestrovskou nebo jinou novoroční oslavu nevybrali punkový styl, který dovoluje divoké kombinace, tak se držte striktně pravidla nemíchání stylů a nemíchání kovů. Nenoste zlato spolu se stříbrnými šperky a kovy doplňujte s jinými materiály také jen velmi decentně.